Socialøkonomisk

Fars Retshjælp er en registreret socialøkonomisk organisation med et almennyttigt samfundsmæssigt formål. Overskuddet går til informering, udgivelser og principsager for børn og fædre. Benytter du Fars Retshjælp har medvirket til følgende: 

Fars Guide

Fars guide udkommer snart som app med gode råd og vejledning til helt almindelige fædre i Danmark. Fars guide indeholder emner som far aktiviteter, faderskab,  fars orlov, fælles forældreskab og gode råd i hverdagen. 

Ligestillingskatalog for børn og fædre

Udgivelse af bogen 'Verdens første ligestillingskatalog for børn og fædre' i en trykt udgave og som e-bog på dansk og engelsk. Bogen indeholder 12 temaer og 363 punkter med oplevelser fra børn og fædre i familielivet i Danmark.

Menneskerettighedssager

Fars Retshjælp medvirker til den stævning som Foreningen Far aktuelt indleverer i samarbejde med menneskerettighedsadvokater mod Staten i forhold til børn og fædres menneskerettigheder i Danmark. 

I samarbejde med Foreningen Far er bogen foræret til alle folketingets politikere, landsdækkende medier og offentlige ledere, som inspiration og anbefaling til ny og moderne familie lovgivning, der overholder børn og forældres menneskerettigheder.

Forord

Indholdsfortegnelse
Ligestillingens udvikling
Positiv fædre involvering
10 bud på ny lovgivning
Kapitel 1 - Forældreskab
Kapitel 2 - Offentlig informering
Kapitel 3 - Fædre orlov
Kapitel 4 - Barnets bopæl
Kapitel 5 - Barnets økonomi
Kapitel 6 - Internationale forældre
Kapitel 7 - Offentlige børnesager
Kapitel 8 - Vold mod børn og fædre
Kapitel 9 - Fædre ansvar
Kapitel 10 - Advokat metoder
Kapitel 11 - Støtte, statistik og forskning
Kapitel 12 - Hvordan kan det ske?
Nordisk benchmark