Socialøkonomisk

Fars Retshjælp er en registreret socialøkonomisk organisation med et almennyttigt samfundsmæssigt formål. Overskuddet går til aktiviteter, projekter og publikationer med et almen nyttig formål. Benytter du Fars Retshjælp har du medvirket til følgende: 

Fars Guide

Fars guide udkommer indeholder gode råd og vejledning til helt almindelige fædre i Danmark. Fars guide indeholder emner som far aktiviteter, faderskab,  fars orlov, fælles forældreskab og gode råd i hverdagen. 

Ligestillingskatalog for børn og fædre

Udgivelse af bogen 'Verdens første ligestillingskatalog for børn og fædre' i en trykt udgave og som e-bog på dansk og engelsk. Bogen indeholder 12 temaer og 363 punkter med oplevelser fra børn og fædre i familielivet i Danmark.

International børneforskning

Deltagelse som nordisk repræsentant i koordinationen af et verdens førende netværk af børneforskere og eksperter indenfor fælles forældreskab med rådgivende status hos Europarådet. Foruden internationale konferencer. 

Rådgivende udvalg

Mønstre, erfaringer og viden fra sagsbehandlingen i det familieretslige system videregives af Fars Retshjælp i Socialministeriets rådgivende udvalg for Familieretshusene. 

Menneskerettighedssag

Fars Retshjælp deltager i den stævning som Foreningen Far aktuelt laver på vegne af børn og fædre i samarbejde med menneskeretsadvokater mod den danske stat.

Nordisk samarbejde

Koordination af månedlige møder mellem nordiske børn og fædre organisationer om erfaringer, viden, forskning og lovændringer i Norden. 

I samarbejde med Foreningen Far er bogen foræret til alle folketingets politikere, landsdækkende medier og offentlige ledere, som inspiration og anbefaling til ny og moderne familie lovgivning, der overholder børn og forældres menneskerettigheder.

Forord
Indholdsfortegnelse
Ligestillingens udvikling
Positiv fædre involvering
10 bud på ny lovgivning
Kapitel 1 - Forældreskab
Kapitel 2 - Offentlig informering
Kapitel 3 - Fædre orlov
Kapitel 4 - Barnets bopæl
Kapitel 5 - Barnets økonomi
Kapitel 6 - Internationale forældre
Kapitel 7 - Offentlige børnesager
Kapitel 8 - Vold mod børn og fædre
Kapitel 9 - Fædre ansvar
Kapitel 10 - Advokat metoder
Kapitel 11 - Støtte, statistik og forskning
Kapitel 12 - Hvordan kan det ske?
Nordisk benchmark